Bedrijfsfinanciering via Solvid Ondernemen

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Een bedrijfsfinanciering verkrijgen is niet altijd makkelijk. Onderstaande case bewijst echter dat de aanhouder wint. Solvid Ondernemen heeft gedurende het gehele traject de ondernemer bijgestaan. Eerst met het opstellen van de prognoses en bedrijfsplannen. Daarna met de aanvraag, de selectie van partijen en de voorbereiding op en begeleiding tijdens de gesprekken met financiers.

Voorbereiding voor een bedrijfsfinanciering

Als je bedrijfsfinanciering wilt aanvragen staat of valt alles met goede voorbereiding. In dit geval betrof de casus een salesmanager die een aanbod kreeg van een bekend merk in zijn branche om voor heel Nederland de verkoop te gaan doen. De ondernemer in spé werkte al in de branche dus de eerste check was om te kijken of hij geen concurrentiebeding in zijn arbeidsvoorwaarden had staan. Dit was gelukkig niet het geval.

Daarna zijn we meteen aan de slag gegaan met het bedrijfsplan en financieel plan. De ondernemer had zelf ook prognoses opgesteld maar die waren erg rooskleurig. We berekenden samen met de ondernemer op basis van informatie vanuit het bekende merk wat een reëlere omzet zou zijn. Hierdoor kreeg het plan meer geloofwaardigheid.

Aanvraag van de bedrijfsfinanciering

Als eerste werd de aanvraag ingediend bij de bank en bij Qredits. De bank vond de aanvraag te risicovol vanwege een te lage eigen inbreng. Qredits wilde wel financieren maar vroeg om een exclusiviteitsgarantie van de leverancier, het bekende merk in de branche. Het bekende merk wilde wel een intentie uitspreken maar nog niet zwart op wit de exclusiviteit vastleggen, de samenwerking was immers nog pril. Hierdoor viel deze optie ook af. Natuurlijk even slikken voor de ondernemer maar bij Solvid Ondernemen weten we de weg in het financieringslandschap. We hadden nog steeds geloof in een goede afloop en in een tweede ronde vonden we zowel een crowdfundingplatform als een kredietunie bereid te financieren. Onze adviseur was bij alle gesprekken aanwezig en samen met ons heeft de ondernemer de voorwaarden van beide partijen naast elkaar gelegd. Uiteindelijk bleken de voorwaarden van de kredietunie aantrekkelijker en werd de keuze snel gemaakt.

Solvid Ondernemen heeft hele aanvraag voor bedrijfsfinanciering van A tot Z begeleidt. De klant was blij dat wij telkens met nieuwe opties kwamen waardoor hij uiteindelijk keuze had uit twee financiers. De klant is inmiddels begonnen met zijn bedrijf en de zaken gaan voorspoedig.