Re-integratie na een burn-out
16 april 2020

Waarom je na een burn-out een eigen bedrijf zou moeten starten

re-integratie na burn out

Het krijgen van een burn-out kan meerdere oorzaken hebben. Voor iedereen is dit ook verschillend. Het kan door stress komen of door een vervelende gebeurtenis. Het kan ontstaan door iets privé, maar ook omdat je ongelukkig bent met je werk. Behoor je tot de laatste groep? Dan is het wellicht interessant om na de burn-out niet te re-integreren in loondienst, maar voor jezelf te beginnen.

De voordelen van een eigen bedrijf

 

  1. Doen wat je echt leuk vindt!

Je hoeft je niet meer aan te passen aan een plek waar je eigenlijk niet goed zit. Je houdt je bezig met de dingen die jij interessant vindt en die goed bij je passen.

 

  1. Je bent je eigen baas

Je hoeft geen verantwoording meer af te leggen, met niemand te discussiëren welke strategie je moet inzetten en er is niemand die over je schouder meekijkt of je wel hard genoeg werkt. Jij bent in control.

 

  1. Je mag je eigen uren indelen

Je werkt wanneer jij dat wilt. Je hoeft je niet meer te houden aan de werktijden die voor jou bepaald werden. Ben je productiever in de avond? Dan begin je pas laat. Ben je een vroege vogel? Dan begin je lekker extra vroeg. Hou je graag pauzes van 2 uur? Maakt allemaal niet uit als je zelfstandige bent.

 

  1. Je mag je eigen collega’s kiezen

Als je wat groter wordt en je personeel nodig hebt, bepaal jij wie je wel of niet aanneemt. Dus behalve of mensen geschikt zijn voor de baan kun je ook kijken naar of ze jou goed liggen.

Waar je op moet letten als je net een burn-out hebt gehad en je je eigen bedrijf wilt starten

 

  1. Ben je voldoende hersteld?

Je bent natuurlijk niet voor niets in een burn-out terecht gekomen. Ga goed bij jezelf na of je het mentaal aankunt om een bedrijf te starten. Het heeft geen haast. Je hoeft pas te beginnen als jij er helemaal klaar voor bent.

 

  1. Zijn er dingen waar je aan kunt werken?

Je burn-out kan ook deels veroorzaakt of verergerd zijn doordat je het bijvoorbeeld lastig vond om goed te plannen of het moeilijk vond om ‘nee’ te zeggen. Als je dit niet aanpakt, is er kans dat je straks weer in een burn-out terecht komt. Om dit te voorkomen, is het verstandig om na te gaan waar je aandachtspunten liggen en hier aan te werken.

 

  1. Waar krijg je energie van?

Als je je eigen bedrijf gaat opstarten is het belangrijk dat dit echt is wat je wilt. Het gaat je namelijk veel energie kosten, dus het moet je ook veel energie opleveren. Als je er nog niet helemaal zeker van bent waar jouw passie ligt, maar je bent wel gemotiveerd om een eigen bedrijf te starten, dan kun je de hulp inschakelen van een adviseur.

Wij van Solvid Ondernemen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die hun eigen bedrijf willen beginnen, waaronder mensen die een burn-out hebben gehad. Wij kunnen je helpen met het vinden van de juiste richting, het schrijven van een goed ondernemingsplan, het regelen van financiering, en – ook niet onbelangrijk – hoe je het snelst aan klanten komt. Kortom, wij helpen jou bij alle facetten van het ondernemerschap.

Wil jij re-integreren na een burn-out en wil je dat doen door middel van het oprichten van een eigen bedrijf? Neem nu contact met ons op en we helpen jou graag verder met het opstarten van je eigen bedrijf!

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl