Help! Mijn website werkt niet
26 februari 2020

Veel ondernemers lopen tegen dit probleem aan. Ze laten een gloednieuwe website maken met allerlei mooie pagina’s en goed uitgeschreven teksten, maar wanneer ze het lanceren krijgen ze geen of weinig klanten. We hebben soms zelfs klanten gehad die vijf jaar lang een website hadden en die daar 0 klanten uit hadden gehaald. Herken je dit? Dan is het geen wonder dat je niet meer gelooft in het concept ‘online verkopen’. Dit terwijl een website eigenlijk je nummer 1 verkoper is.

Maar waar ligt dat nu aan dan? Dat is simpel. Net zoals de concurrent om de hoek heb je online ook veel concurrenten. Deze concurrenten strijden allemaal met elkaar voor de klant. Hoe? Door in te spelen op te zoekopdrachten die (potentiële) klanten in Google typen. Heb jij een bakkerszaak in Utrecht? Dan is dit waarschijnlijk ook de zoekopdracht waarop je gevonden wilt worden. Logisch toch?

Nee. Als je ‘bakker in Utrecht’ op Google intypt en op enter drukt, dan zie je meteen meer dan 9 pagina’s aan bakkerijen. Op elke pagina zijn 20 bakkers zichtbaar, dus heb je als klant keus uit 20 x 9 = 180 bakkers in de regio. Als bakker zijnde in Utrecht zou je dus concurreren met 179 andere bakkerijen.

En voor wie zou de klant kiezen? Eén van de eerste drie uit de lijst van 180. Het is dus belangrijk dat je bovenaan komt te staan op de juiste zoektermen. Hoe doe je dat? Door veel tijd te investeren in iets wat marketeers als gratis vindbaarheid in Google kennen (SEO). De bedrijven die een top 3 positie hebben zijn vaak ook bedrijven die al jaren bestaan en een naam hebben opgebouwd. Hoe kom je er dan tussen als beginnende bakkerij?

Het antwoordt is NIET!

Probeer dus ook niet te concurreren met deze concurrenten die inspelen op algemene zoekopdrachten, maar ga juist op zoek naar zoekopdrachten die redelijk vaak ingetypt worden EN weinig concurrentie bevatten. Hoe doe je dit? Door een goede zoekwoordenanalyse te doen!

Pak je dit goed aan? Dan kun je met vijf van de juiste zoekwoorden al een maand vol zitten aan klanten!

Ben je benieuwd hoe je dit doet? Laat het ons weten en wij helpen je graag op weg.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl