Onze klanten geven ons 5 van de 5 sterren
5/5

Branches die profiteren van de Coronacrisis

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Veel ondernemers hebben last van de crisis die het coronavirus met zich mee brengt. Niet iedere ondernemer heeft per definitie last van deze crisis, er zijn namelijk ook veel ondernemers die juist betere resultaten boeken tijdens deze onrustige tijd. De sectoren die het nu juist goed doen worden in deze blog behandeld.

Supermarkten en drogisterijen

Onzekerheid bij de consument heeft grote invloed op het koopgedrag. Het hamsteren in supermarkten zal vast niemand zijn ontgaan. Supermarkten profiteren door de grote hoeveelheden producten die worden ingeslagen, de omzetten zijn dan ook groot. Door de grote vraag naar ontsmettingsproducten en handzeep zien ook drogisterijen een flinke toename van hun omzet.

De levensmiddelenbranche is dus een interessante branche wanneer je erover denkt om een onderneming te beginnen. De vraag naar deze producten is momenteel erg groot en de vraag zal ook nog wel een tijd aanhouden wanneer het virus eenmaal voorbij is. Bij de selectie van de producten die je wilt gaan verkopen, let dan op lang houdbare producten. Met dit type producten vergroot je de tijd waarin je je voorraad kunt verkopen, omdat ze minder snel bederven. Daarnaast zijn producten rondom hygiëne erg in trek op het moment, dus is ook zeker een interessante productgroep. Denk hierbij vooral aan; (hand)zeep, toiletpapier en ontsmettingsmiddelen.

Als je al een winkel hebt kun je overwegen om het assortiment uit te breiden. De bovengenoemde productgroepen zijn mogelijk geschikt om jouw assortiment mee aan te vullen. Wanneer je bijvoorbeeld een woonwinkel hebt kun je uitbreiden naar producten die nu populairder zijn door het vele thuiswerken, zoals; comfortabele bureaustoelen of verstelbare bureaus.

Online retailers

Veel mensen zijn nu thuis en dus houdt een groot aantal fysieke winkels hun deuren dicht. Het gevolg is dat veel mensen hun aankopen online doen en webshops het nu dus extra druk hebben.

Je kunt als starter of gevestigde ondernemer besluiten ook producten online aan te bieden en op deze manier slim inspelen op de huidige vraag. Je kunt dit doen door een webshop te starten. Dit is ook mogelijk als je al ondernemer bent met een fysieke winkel, het kan verstandig zijn om je producten ook online aan te bieden.

Horeca / restaurants die thuisbezorgen

De restaurants en cafés zijn inmiddels al een aantal weken verplicht gesloten en voor vele horecaondernemers bekent dit weinig tot geen omzet. Na de verplichte sluiting hebben veel restaurants zich aangesloten bij een maaltijdbezorgdienst zoals Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats, om op deze manier nog omzet te kunnen genereren.

Deze diensten zien ook een stijgend aantal bestellingen omdat veel mensen thuis zijn en thuis willen blijven uit voorzorg. Bij Thuisbezorgd zijn er bijvoorbeeld al storingen geweest door de grote drukte.

Heb je een passie voor koken en zou je graag een eigen bedrijf starten? Je kunt je eigen onderneming starten en je aansluiten bij Thuisbezorgd, Deliveroo, Uber Eats of een andere bezorgdienst. Je kunt niet alleen maaltijden bezorgen maar ook speciaal bier, wijn en kleine hapjes. Bijna iedereen is thuis in de avonden dus ook hier een stijgende vraag, waar je handig op in kunt spelen.

Online dienstverlening

Er worden online dus veel producten verkocht, maar er zijn ook veel consumenten die interesse hebben in diensten die online verkrijgbaar zijn. Ook hier liggen kansen voor zowel startende als gevestigde ondernemers.

Hogescholen, universiteiten en basis- en middelbare scholen zijn massaal gesloten of gaan weer geleidelijk hun deuren openen. Toch blijf onderwijs een belangrijk onderdeel. Studenten en scholieren hebben nu veel tijd om lastige vakken onder de knie te krijgen door middel van online bijlessen. Of nemen juist de tijd om nu een nieuwe vaardigheid te leren. Heb je veel verstand van een bepaald onderwerp, ontdek de mogelijkheden om hier onlinelessen in aan te bieden.

Een ander voorbeeld, ben je bijvoorbeeld loopbaancoach en kun je nu niet in contact komen met je klanten? Kijk eens of je je diensten via Skype, Zoom of Teams kunt aanbieden. Dit geldt ook voor andere beroepen waarbij je veel direct contact hebt met klanten.

Transport

Door de vele online aankopen stijgt ook de vraag naar transportdiensten en pakketbezorging. Een handig moment om nu jouw transportbedrijf op te zetten. Benader bedrijven of je hen kunt helpen met bezorging van de producten. Dit kan zowel bij bedrijven die nog niet bezorgen als bij bedrijven die dit al wel doen.

Overige branches

Voor ondernemers die niet actief zijn in bovenstaande branches zijn er ook voldoende mogelijkheden om toch in te spelen op de coronacrisis. Zoals benoemd kun je bijvoorbeeld je aanbod uitbreiden met levensmiddelen, maar kun je ook kijken naar opties die je hebt om klanten online van dienst te zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn voor jouw bedrijf, vul dan ons contactformulier in of bel naar 013-7115143.