Gemeente

Heb je een bijstandsuitkering of een inkomen wat rond het bijstandsniveau zit?

Bijstandsuitkering of een inkomen uit jouw eigen onderneming wat rond het bijstandsniveau zit? Dan kunnen wij je helpen met het aanvragen van een Bbz. Het Bbz (voluit Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen 2004) is een regeling vanuit de overheid om startende ondernemers vanuit de bijstand, of gevestigde ondernemers die in zwaar weer verkeren, te helpen bij de (door)start van hun onderneming. Dit kan via een lening, maar ook door bijvoorbeeld een tijdelijke voorziening in het levensonderhoud.

De uitvoering van de wet gebeurt (in lijn met de bijstand) op gemeenteniveau. Gemeenten zijn kritisch bij het verstrekken van Bbz kredieten. Je zult de gemeente – en vaak ook een externe partij die onafhankelijk van de gemeente de levensvatbaarheid van jouw onderneming toetst – moeten overtuigen van de haalbaarheid van jouw plannen. Dit betekent dat jouw (financiële) prognoses in lijn moeten zijn met de markt waarin je jezelf bevindt, evenals de kwaliteiten en ervaring die je daarbij meebrengt als ondernemer.

Kom ik in aanmerking voor het Bbz?

Niet iedere ondernemer of starter komt in aanmerking voor het Bbz, daarom stellen we graag samen met je vast of je tot deze doelgroep behoort. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan onderzoeken we samen met jou de mogelijke alternatieven.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een succesvolle Bbz aanvraag hangt samen met een goed doordacht en geverifieerd bedrijfsplan. Wij merken dat veel ondernemers het lastig vinden in te schatten wat de gemeente precies verlangt. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar een geloofwaardig bedrijfsplan en een financiële prognose aan moeten voldoen.

Hulp aanvragen Bbz?

Als je vastloopt bij het opstellen van jouw plannen, dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen brengen we in kaart hoe je de aanvraag zo snel mogelijk weer op de rails kunt krijgen. Je kunt het contactformulier invullen of tijdens kantooruren bellen met 013-7115143.

Door de hoge kosten voor een Bbz-aanvraag zijn gemeenten zeer terughoudend om na een eerste onderzoek nogmaals jouw casus in behandeling te nemen. Daarom zetten steeds meer gemeenten ondernemerscoaches zoals wij in om ervoor te zorgen dat jouw aanvraag goed onderbouwd is. Neem gerust contact met ons op, zodat we jouw specifieke situatie kunnen bespreken.

Meer informatie

 

Wil je graag meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van bedrijfsfinanciering lees dan gerust verder door hieronder op het onderwerp van je keuze te klikken.

Re-integratie

Al meer dan 15 jaar houden wij ons bezig met re-integratie naar ondernemerschap vanuit een uitkeringssituatie. Mensen met een WAO-, WIA-, Ziektewet, of Wajong uitkering kunnen met behulp van een re-integratietraject de stap richting een eigen onderneming zetten.

 

UWV

Als je een UWV uitkering ontvangt en een onderneming wil starten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn het re-integratiebureau met als specialisme ondernemerschap. Wij hebben al veel ondernemers in heel Nederland geholpen met het opzetten van een eigen bedrijf. 

 

Gemeente

Bijstandsuitkering of een inkomen uit jouw eigen onderneming wat rond het bijstandsniveau zit? Dan kunnen wij je helpen met het aanvragen van een Bbz.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Neem contact met ons op

Na het invullen van ons contactformulier nemen wij binnen één werkdag contact met je op.Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl