Hoe houd je als ondernemer het hoofd boven water tijdens de Corona-crisis?

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Door alle verscherpte maatregelen rondom het Coronavirus, waardoor iedereen zo veel mogelijk thuisblijft, hebben veel ondernemers het zwaar. Ze krijgen nu veel minder klanten of opdrachten binnen. Als je zelf ondernemer bent, herken je dit vast ook. Gelukkig zijn er een heleboel creatieve oplossingen te bedenken om de cash flow toch te laten lopen.

Maaltijden bezorgen

Restauranteigenaars moeten hun restaurants sluiten. Maar dat betekent niet dat je niet meer kunt werken. Wat je als restauranteigenaar kunt doen, is zelf maaltijden gaan bezorgen. Zo kun je toch nog je maaltijden aan de man brengen, alleen op een iets andere manier dan je gewend was.

Onbeperkt geldige vouchers

Iets anders wat je kunt doen als je een hotel of restaurant bezit, is cadeaukaarten verkopen die onbeperkt geldig blijven. Ook al kun je op dit moment niemand binnenlaten, dan kun je toch voor de toekomst alvast reserveringen regelen. Kijk bijvoorbeeld naar wat Social Deal doet. Zij verlengen al hun vouchers die tot deze maand geldig waren met een half jaar.

Personal shopper

Heb je een kledingwinkel, maar is het rustig op de winkelvloer? Word personal shopper! Bel met je klanten over wat ze wel en niet mooi vinden en zoek voor hen de perfecte outfit bij elkaar. Deze bezorg je dan bij hen thuis, zodat ze niet naar buiten hoeven.

Online cursussen

Als mensen thuis zijn, zijn ze veel online te vinden. Maak hier ook gebruik van. Als personal trainer kun je bijvoorbeeld ook je lessen online aanbieden. Editors kunnen online cursussen aanbieden om anderen te leren monteren. Als je expert bent in een bepaald vakgebied kun je webinars gaan geven.

Gratis advies

Denk ook aan het geven van gratis advies. Veel ondernemers zien hier misschien te veel risico in, maar het kan je wel helpen. Nu zaaien, later oogsten. Als je nu een helpende hand biedt, zet je het lijntje vast uit en dat kan na de crisis leiden tot een nieuwe klus.

Andere branche

En als je echt verplicht thuis moet zitten, omdat je je werk simpelweg niet meer kan doen, dan kun je altijd nog iets nieuws beginnen. Heb je geen werk als freelancer in je eigen branche, dan is nu de tijd om een andere branche te gaan ontdekken. Heb je bijvoorbeeld al jaren een goed idee voor een nieuwe app? Of heb je een aantal goede fysio-oefeningen bedacht waardoor jij van je klachten af bent gekomen en wil je die graag delen? Dan is dit je kans om andere opties uit te proberen.

Andere manieren om je hoofd boven water te houden

In een eerder artikel bespraken we de mogelijkheden voor ondernemers die vanuit de overheid worden gefaciliteerd. Wij kunnen samen met jou kijken welke van deze mogelijkheden op jouw situatie van toepassing zijn en hoe je ze aanvraagt.

Ook kunnen wij met jou kritisch kijken op welke kosten er bespaard kan worden. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar speciale regelingen, zoals het uitstellen van je huur. Vul ons contactformulier in of bel naar 013-711 51 43 voor direct contact met een adviseur.

Ondernemen doe je niet alleen. Wij zijn er voor je.