Klantervaringen

Wendy Hartemink van WEN Hairextensions Gelderland

Sinds ik hulp heb gekregen van Anne van Solvid Ondernemen, komt mijn bedrijf eindelijk van de grond. Anne heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven waardoor ik nu meer cliënten weet te werven door bijvoorbeeld meer marketing te voeren. Ik heb nu dan ook een prachtige professionele website waardoor nieuwe cliënten mij beter weten te vinden. Ook ben ik zelfs gaan uitbreiden in mijn salon met nieuwe technieken én geef ik zelf cursussen! Daar waar ik voorheen onzeker was over hetgeen wat ik deed, leerde Anne mij inzien dat ik het prima deed en door de nieuwe inzichten werd ik steeds zekerder. Ook heeft Anne mij geholpen met het financiële plaatje. Ik voer hierdoor nu een overzichtelijke administratie. Ik heb dankzij Solvid het gevoel dat ik niet meer 100% afhankelijk ben van het UWV en ik langzaamaan mijn eigen brood kan verdienen.

Jos Tobben van Courage Verder durven gaan

Op mijn weg naar het zelfstandig ondernemerschap kwamen de uitdagingen marketing en ondernemen in veranderende tijden op mijn pad. Oplossingen hiervoor kreeg ik via Solvid. Ik ben dan ook Inge Jansen zeer dankbaar. Ze heeft een gedegen kennis van ondernemen, marktwerking en is bovendien zeer pragmatisch.Wanneer je antwoorden zoekt over het ondernemerschap en marketing dan is Solvid, Inge Jansen mijn aanbeveling aan jou.

Paula Terpstra van Paula Terpstra Websitecoaching en Studio EHBO

Na 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, kwam er een moment waarop ik mijn loopbaan opnieuw onder de loep wilde nemen. Ik liep met een idee rond om twee bedrijven op te starten. Enerzijds wilde ik ondernemers helpen met de realisatie van hun website en anderzijds wilde ik kinder-EHBO lessen verzorgen. Maar hoe pak je het aan als je nog geen ervaring hebt met het ondernemerschap? Ik vond het erg ingewikkeld, spannend en ik zat met een hoop vragen. Ik had behoefte om hier samen met een professional naar te kijken. Solvid Ondernemen kwam op mijn pad. Ondernemerscoach Inge belde mij dezelfde dag nog op voor een kennismaking. Ik legde beide ideeën en mijn twijfel aan haar voor. Inge was direct enthousiast en zag voor beide ideeën mogelijkheden om deze succesvol in de markt te zetten. Ze stond direct voor de volle 100% achter mij om dit te combineren met als aandachtspunt dat ik natuurlijk een goede balans moest zien te vinden bij het efficiënt verdelen mijn tijd. Niet alleen voor mijn business maar ook voor mezelf en mijn gezin. Inge is mijn persoonlijke coach waar ik met al mijn vragen terecht kan. Ze wijst mij niet alleen de weg, maar denkt ook proactief met mij mee. Haar toewijding en betrokkenheid is fantastisch, ze echt wil dat ik slaag.

Neem een kijkje op de websites van Paula: www.eerstehulpaanjekind.nl en www.paulaterpstra.nl

Belle Teunissen van Bureau Belle

Ik begon na de geboorte van onze baby Kian net voor mezelf als loopbaancoach en trainer en toen brak het Coronavirus uit.😳 Stress, afzeggingen, mensen in mijn omgeving ziek, geen inkomsten meer, wat nu?!

Ik overlegde met mijn ondernemerscoach Richard Janssen en van het ene goede idee kwam het andere: ik ging als een raket online werken en paste mijn diensten op mijn website www.bureaubelle.nl aan. Mijn 1-op-1 loopbaancoachgesprekken voer ik nu online via Zoom en Google hangouts. Nu iedereen thuis zit, denken veel mensen na over hun werk en wat ze écht belangrijk vinden in hun loopbaan en leven. Veel mensen overwegen te veranderen qua werk, merk ik aan de aanvragen voor CV-checks en feedback verzoeken op sollicitatiebrieven. Ook mijn Nederlandse lessen aan expats geef ik nu online via Zoom. Klanten zijn super tevreden met deze service en 1-op-1 klanten waarderen me nu zelfs hoger dan voor de Coronacrisis!😃

Thanks Richard en Solvid voor het meedenken met ondernemers in deze situatie!👍

Nicky Arts van Arts Matrijzen & Gereedschappen

Als je met de gedachte loopt om een eigen onderneming te starten en je niet goed weet waar te beginnen, dan is de keuze die ik gemaakt heb wellicht ook voor jou de juiste. Ondernemerscoach Pieter van Solvid Ondernemen heeft mij begeleid tijdens het hele proces. Hij heeft mij goed op weg geholpen door het opzetten van een ondernemersplan. Verder heeft hij mij ontzettend goed ondersteund met het werven van klanten, het omgaan met factureren, het spotten van valkuilen en het laten groeien van mijn bedrijf. Hij nam echt de tijd om mij te helpen. Hierdoor heb ik in mijn eerste jaar dan ook de beoogde doelen met mijn bedrijf behaald. Ik ben zeer tevreden over deze club, ze zijn zeer kundig en laagdrempelig. Pieter is altijd bereikbaar en hij gaat voor mij tot het uiterste. Ik zal Solvid dan ook bij eenieder aanraden die op zoek is naar een stuk begeleiding.

Benieuwd wat Nicky voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op zijn website: http://www.artsmatrijzenengereedschappen.nl/

Monique van der Kwaak van De Kapster Monique

Mijn naam is Monique. Ik ben 55 jaar. Ik zeg altijd dat ik een geboren hairstylist ben, het maakt me een gelukkig en compleet mens!

Alles ging prima, totdat ik na de geboorte van mijn tweede kindje getroffen werd door een zware postnatale depressie. Wat ik toen nog niet besefte, was dat dit een ommezwaai was voor de rest van mijn leven. Ik had in één klap afscheid moeten nemen van mijn oude bestaan. Mijn nieuwe leven bestond uit keihard knokken. De terugvallen bleven komen, die kwetsbaarheid raak ik ook niet meer kwijt.

Ik kwam in de WAO en had geen participatieplicht. Toch gaf ik niet de hoop op ooit weer aan het werk te komen. Het maakte me niet uit hoeveel jaar het zou duren, maar in de juiste setting moest het toch mogelijk zijn om mijn zo geliefde vak weer te kunnen uitoefenen.

Het duurde inderdaad jaren. Ik moest leren om met mijn ziekte om te gaan, wat wel en wat niet meer kon. Daarnaast moest ik veel gewicht verliezen wat was ontstaan tijdens de slechte jaren. Dat lukte me, 85 kilo welteverstaan .

Toen kwam er ruimte voor een plan. Voor een werkgever werken zou een mission impossible zijn, dus bleef zzp’r over, waar ik mijn eigen werktijden en tempo kon regelen.

Na in gesprek te zijn gegaan met het UWV, ben ik via via in contact gekomen met Solvid Ondernemen. Dit was achteraf het beste wat ik heb kunnen doen. Richard Janssen van Solvid ondernemen werd mijn consultant, en samen vormden wij een hecht team. Ondernemer worden doe je niet zomaar, daar komt een hoop bij kijken. Met veel geduld en aandacht leerde Richard me dit allemaal, van ondernemersplan tot financieel plan, tot ik klaar was voor de grote stap.

Vorig jaar ben ik ambulant gestart, dat wil zeggen bij de klant aan huis. In april kreeg ik een unieke kans om te vestigen op een vaste locatie. Een heuse eigen kapsalon, een droom werd werkelijkheid. Elke ochtend als ik binnenkom en in het rond kijk, word ik nog steeds overweldigd door een heel warm gevoel van TROTS!

Hobbels, ja die zijn er zeker geweest, ik kon daarbij altijd terug vallen op Richard. Ik ben hem zo dankbaar, ik weet dat ik zelf heel hard heb moeten werken, maar jij was het die mij altijd net die duw in de goede richting gaf. Er is nu nog één grote hobbel, en dat is dat ik het al 10 maanden zonder auto moet doen. Dat is een groot gemis. Ik ben nu heel afhankelijk, hopelijk komt hier in de toekomst ook een oplossing voor.

Kort samengevat is het best een moeilijke stap geweest om vanuit mijn situatie op mijn 55ste nog een eigen onderneming te starten. Maar het weer meedraaien in de “gezonde” maatschappij, met het werk wat ik het allerliefste doe, en in de toekomst misschien onafhankelijk worden van mijn WAO uitkering, maakt het allemaal waard!!!

Nik van Hoogstraten: Gastspreker, Inspirator en Beeldvormer

Vanwege een arbeidsbeperking heb ik een Wajong-uitkering. Ik wilde graag aan het werk en meedoen met de maatschappij, maar door gebrek aan diploma’s werd ik voor elke betaalde baan afgewezen. Gelukkig ben ik in contact gekomen met ondernemerscoach Pieter van Solvid Ondernemen. Dankzij hem heb ik mijn eigen bedrijf kunnen opzetten. Pieter heeft veel ervaring met het begeleiden van startende ondernemers en hij heeft enorm veel geduld. Hij is prettig in de omgang, denkt proactief mee en is erg flexibel. Ik kan hem altijd bereiken als ik hem nodig heb en hij komt elke keer bij mij thuis langs, zodat ik zelf niet hoef te reizen. Hij neemt mij veel zorgen uit handen door samen met mij de financiën en belastingzaken op te pakken. Hierdoor kan ik mijn focus houden op mijn eigen talent. Pieter geeft mij veel tips, zo leert hij mij hoe ik dingen handig kan aanpakken zodat ik stapsgewijs en in mijn eigen tempo zelfstandiger wordt.

Benieuwd wat Nik voor jou kan betekenen? Kijk op zijn webiste: https://nikvanhoogstraten.nl/

Sara Mickers van Luverei, woorden met passie

Solvid Ondernemen helpt startende ondernemers om ideeën om te zetten in acties. Acties die leiden tot positieve ontwikkelingen, tot succes. Niet omdat je die allemaal zelf niet kunt bedenken, maar omdat je ze niet allemaal zelf hóeft te bedenken. Het ei is al uitgevonden en daar mag je gebruik van maken. Hartstikke fijn!

Ik vind het leerzaam, waardevol en leuk om met behulp van de vragen en suggesties van Inge stappen te zetten met mijn bedrijf. De passie van Inge en Solvid Ondernemen in het algemeen, de gedrevenheid om bij te dragen aan succes, die is merkbaar aanwezig. Dat geeft vertrouwen en enthousiasmeert, juist ook omdat passie is wat mij drijft als tekstschrijver en ik niets liever doe dan bijdragen aan andermans succes.

Solvid Ondernemen en Inge in het bijzonder, hartelijk bedankt voor het mooie voorbeeld, het delen van kennis en kunde, de bemoediging en oprechte betrokkenheid. Ik ben blij dat ik van jullie mag leren.

Saskia van Herwaarden van De Kunst van het Opruimen

Dankzij Inge Jansen heb ik het vertrouwen gekregen om mijn eigen bedrijf op te zetten. Na een moeilijke periode waarbij ik een burn-out opliep, kreeg ik van het UWV een job coach toegewezen, dit bleek Inge van Solvid Ondernemen te zijn. Al tijdens haar eerste bezoek brak bij mij de zon door.

Doordat zij de mogelijkheden en kansen zag, durfde ik er ook in te geloven. Eerst hebben we gekeken naar wat ik kon en wilde doen: zowel kunst objecten blijven maken als het opruimen bij mensen thuis professioneel aanpakken. Bij iedere opruim-klant maak ik ook een kunstobject ter herinnering aan het proces, een ‘Tastbare Herinnering’.  Zo viel alles op zijn plek.

Samen met Solvid is er een ondernemersplan opgesteld, waarbij met name de financiële onderbouwing mij deed inzien dat een eigen onderneming bestaansrecht had. Ook kreeg ik vele, bruikbare tips om mijn marketing aan te pakken.

Toen ging het heel snel. Met mijn jongste zoon (CMD’er in Breda) heb ik een website gemaakt en met de steun van mijn man, belastingadviseur, zat het met de administratie meteen goed. Ik kan me nu geheel focussen op het verder uitbreiden van mijn klantenkring en door gaan met datgene waar ik van houd.

‘De Kunst van het Opruimen’ is mede mogelijk geworden door de persoonlijke aanpak van Inge: ze wist precies wat ik nodig had om er daadwerkelijk voor te gaan! Dank jullie wel Solvid Ondernemen.

Niels Alberts van Alberts Metaaltechniek

Ik ben super tevreden over de hulp die ik van Solvid Ondernemen heb gekregen met betrekking tot het opstarten van mijn eigen zaak. Ik kon mijn adviseur, Dennis Stad, altijd bellen of mailen wanneer ik vragen had. Via Solvid Ondernemen heb ik duidelijkheid gekregen over de stappen die nodig zijn om als zelfstandig ondernemer van start te gaan en inmiddels draait mijn onderneming op volle toeren.

Joshua Giovanni van Mister Motel

Sinds een paar maanden krijg ik ondersteuning van Renzo Pereira bij mijn onderneming. Hierbij wordt er echt persoonlijk gekeken wat voor mij waardevolle stappen zijn om te kunnen groeien.

Denk hierbij aan het juist inzetten en verbreden van mijn netwerk, kernwaardes vast te stellen en mezelf goed in de markt te plaatsen. Daar waar het mij eerst meer om de passie binnen mijn onderneming ging (ik ben een fotograaf), zie ik nu meer zakelijke kansen dankzij Renzo. Zo durf ik mij nu beter in de markt te zetten en daadwerkelijk de onderneming aan te gaan, waar ik eerder meer een afwachtende houding had door onzekerheden in mijn aanpak.

Ik ben dan ook zeer tevreden over de methode waarmee Solvid Ondernemen te werk gaat, persoonlijk en doelgericht.

Smbat Martirosyan van INM Company

Om de overname van onze wassalon te realiseren hadden wij behoefte aan een bedrijfsfinanciering. Onverhoopt besloot onze eigenlijke financier zich op het laatste moment terug te trekken, waardoor we op zoek moesten naar een alternatief. Via hun website kwamen wij in contact met Solvid Ondernemen en na een prettig intakegesprek besloten wij de financieringsaanvraag bij hen onder te brengen. Op basis van verschillende prettige gesprekken met één van hun consultants is een bedrijfs- en financieel plan opgesteld. Ondanks het ontbreken van cijfers van de overgenomen zaak werd alles op de juiste manier onderbouwd, waardoor de kredietinstelling toch een positief advies kon uitbrengen. Zonder de hulp van Solvid Ondernemen hadden we dit niet voor elkaar gekregen!

Joyce Veldsink van Chi Kung & Coaching

Nadat ik aantal jaren niet gewerkt had als gevolg van een stevige burnout, koos ik Pedro van Helden uit om mij te begeleiden op weg naar het zelfstandig ondernemerschap. De eerste keer dat ik bij hem kwam, zat ik nog in de laatste fase van de burnout en voelde ik me vreselijk angstig en klein. In tegenstelling tot alle andere reïntegratiecoaches die ik gesproken had, zag Pedro mij niet als iemand die gefixed moest worden, maar als een getalenteerd ondernemer in de dop. Na een gesprek met Pedro ging ik elke keer glimmend en gemotiveerd de deur uit, omdat hij ook mij kon laten zien welke talenten hij in mij zag. En tegelijkertijd had hij geduld en respect voor de angsten en fysieke beperkingen waar ik nog mee leefde.

Pedro ziet razendsnel wat ik nodig heb en biedt dat met helderheid, humor en de benodigde herhaling aan. Hij en zijn collega’s zijn altijd bereikbaar en erg servicegericht, zelfs nadat mijn officiële traject via het UWV afgelopen was.

Toen ik anderhalf jaar geleden startte, bakte ik biologische koekjes. Inmiddels geef ik bijna dagelijks bij prachtige bedrijven workshops over ontspanning en zelfsturing op de werkvloer vanuit het perspectief van de Chinese bewegingsfilosofie Chi Kung. Daarnaast coach ik werknemers individueel en bied ik Chi Kung & Coaching retraites aan, waarin ik mensen op hun pad zet. Ik ben trots op mezelf en dankbaar voor Pedro.’

Jacco van Elteren van De Hollandse Pot En zo…

Ik wil Solvid Ondernemen van harte danken met de hulp voor het aanvragen van de financiering. Door jullie bedrijfsplan, zeer mooi en duidelijk geschreven, kan ik nu de Hollandse Pot in de praktijk gaan brengen. Als er vragen waren werd het uitgelegd. Heldere hulp, en altijd bereikbaar, ook op korte termijn. Nogmaals dank voor de hulp.

Leon Welters van Leon Welters Transport

Na lange tijd tevergeefs langs diverse banken en financieringsinstanties te zijn gegaan en veel tijd en energie te hebben geïnvesteerd om uiteindelijk toch op niks uit te komen, is het Solvid Ondernemen wel gelukt om een financiering voor mij voor elkaar te krijgen, waardoor ik met mijn bedrijf verder kon. Zonder Solvid Ondernemen zou mij dit nooit gelukt zijn en ik ben Solvid Ondernemen, en met name: Jochem Vos en Tobias v/d Lest, dan ook zeer dankbaar dat zij dit voor mij hebben klaargekregen.

Boreft B.V.

Via het internet ben ik in contact gekomen met Solvid Ondernemen. Ik was op zoek naar een financiering waarvan ik meteen wist dat dit via reguliere manieren zeer lastig zou zijn om rond te krijgen. Desalniettemin is het Solvid Ondernemen gelukt een financiering voor mij te regelen. Hierdoor ben ik echt geholpen en kan ik weer verder. Solvid, bedankt!

Lotte Knoppert

Als net afgestudeerde 20-jarige had ik de droom om een eigen lunchroom te beginnen. Voor het aanvragen van een financiering was het van belang om een concreet, duidelijk en overzichtelijk ondernemings- en financieel plan te schrijven. Zonder ervaring viel dit behoorlijk tegen dus besloot ik te zoeken naar iemand die mij hierin kon ondersteunen. Al gauw kwam ik bij Solvid Ondernemen terecht. Met hulp van hen konden de plannen verstuurd worden binnen 10 dagen na het kennismaken.

Zonder Solvid Ondernemen had ik mijn droom nooit zo snel kunnen beginnen. Inmiddels is mijn lunchroom bijna 3 maanden geopend en dat allemaal dankzij Solvid Ondernemen. Bij Solvid hadden ze direct al vertrouwen in mij en in mijn droom. Ze hebben snel gehandeld om mij zo goed mogelijk te ondersteunen waar nodig was. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf waar ik veel van heb kunnen leren.

Solvid en Pieter in het speciaal , bedankt!!

Pauline Mulder van Pauli4Men:

Solvid Ondernemen: super professioneel

Dankzij Solvid Ondernemen heb ik met mijn bedrijf Pauli4Men de investering rond gekregen. Allereerst hebben zij een professioneel ondernemingsplan in samenspraak met mij gemaakt. Daarna waren zij aanwezig bij het gesprek met de bank en samen hebben we de bank kunnen overtuigen om in Pauli4Men te investeren. Ik kan nu verder met mijn onderneming.

Rene Volmer van B.E.C. Bouwadvies

In het begin van het jaar 2009 kreeg ik contact met Solvid Ondernemen naar aanleiding van mijn werkloosheid en mijn interesse voor zelfstandig ondernemerschap. Het was een zware periode om je gedachten op een ander spoor te zetten zoals het schrijven van een ondernemersplan, maar met de ondersteuning van Solvid Ondernemen is het ondernemersplan toch tot stand gekomen.
In deze periode van het schijven van mijn ondernemersplan zijn er vele gesprekken geweest met Solvid Ondernemen en heb ik vele cursussen mogen volgen, die gratis aangeboden werden en een goede ondersteuning waren om ondernemend te gaan denken en de juiste doelgroepen in kaart te brengen om van mijn ideeën van zelfstandig ondernemerschap een succes te kunnen maken.

Inmiddels is mijn onderneming tot stand gekomen, B.E.C Bouwadvies en is er een website online, www.becbouwadvies.nl, en moet ik concluderen dat de ondersteuning van Solvid Ondernemen de juiste is geweest. Door de inzet en het vertrouwen van Solvid Ondernemen bv in mijn ondernemersplan, is B.E.C Bouwadvies tot stand gekomen.

Willem Driessen en Heinze Baars van Goudgrijs

Na het zelf schrijven van een ondernemingsplan om onze droom, een bemiddelingsbureau voor 55 plussers op te zetten, uit te laten komen liepen wij vast op het financiële gedeelte. Via internet zijn we op het spoor gekomen van Solvid (destijds nog gevestigd in Diessen). Na het eerste contact met Solvid Ondernemen wisten we dat we een goede partner hadden gevonden. Ondanks dat Solvid nog geen jarenlange ervaring had met uitzendbureaus wist Solvid Ondernemen ons van gedegen advies te voorzien om samen tot een goed onderbouwd financieel plan te komen.

Van A tot Z heeft Solvid Ondernemen ons hierin begeleid, dat wist onze coach op een prettige manier te doen door een combinatie van professionaliteit en ongedwongenheid. Het totale plan heeft er toe geleid dat wij twee concrete aanbiedingen hebben ontvangen voor een financiering!

Peter Specken van Cicks

Solvid Ondernemen heeft mij goed geholpen bij het opstellen van het ondernemingsplan met het daarbij behorende financiële plan. Ik wilde mijn onderneming uitbreiden en daar had ik een financiering voor nodig. Het was mij nooit alleen gelukt deze financiering voor elkaar te krijgen. Wat banken tegenwoordig allemaal nodig hebben voor een stukje financiering is meer dan ik verwacht had.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl