Onze klanten geven ons 5 van de 5 sterren
5/5

Klantverhaal Jolanda Voets

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

De onderneming

Jolanda Voets is 43 jaar oud en moeder van een zoontje. Daarnaast is ze sinds een aantal maanden ook gestart met haar onderneming ‘Budgetbegeleiding Brabant’. Met haar onderneming begeleidt ze mensen die moeite hebben met het op orde houden van de financiële huishouding en de administratie. Ze helpt hierbij zowel particulieren als ondernemers. Het doel van haar onderneming is dat er weer ruimte komt voor haar klanten om te genieten van het leven.

Het leven voor het ondernemerschap

Jolanda is niet altijd onderneemster geweest. Voordat ze onderneemster werd werkte ze altijd voor een werkgever, totdat haar zoontje plotseling na 26 weken al ter wereld kwam. Daarop besloot ze zich vol te richten op de zorg voor haar kind. In de periode dat Jolanda thuiszat en druk bezig was met de zorg voor haar kind, begon ze ook steeds meer na te denken over wat nou echt goed bij haar past. Zo kwam ze bij het vak ‘budgetcoach’ uit en besloot ze deze opleiding te gaan volgen. Nadat ze met succes deze opleiding had behaald stond ze voor de keuze: Of bij een werkgever aan de slag, of als zelfstandige te werk gaan. De uren die ze bij een werkgever vragen viel echter niet te combineren met de zorg voor haar kind als alleenstaande moeder. Na overleg met UWV besloot ze dan ook er gewoon voor te gaan en zich in te schrijven bij de KvK. ‘Budgetbegeleiding Brabant’ was een feit! Het ondernemen bevalt haar heel goed. Het is wel veel werk, uitdagend en je moet er vol voor gaan. “Het is lastig om in dit vak klanten te werven, want er heerst nog steeds veel schaamte rondom schulden.” Gelukkig is ze dan ook een type dat er voor de volle 100% voor gaat. Het feit dat ze haar eigen tijd kan indelen en dat iedere dag en klant anders is vindt ze ook top. Zodoende kan ze het ondernemerschap goed combineren met de zorg voor haar zoontje thuis. “Het is geweldig om zo te mogen werken en het past echt bij mij.”

Waar ben je het meest trots op als ondernemer?

Jolanda is het meest trots op dat ze haar plannen (die ze al jaren in haar hoofd had, maar door omstandigheden niet kon uitvoeren) eindelijk tot werkelijkheid heeft gemaakt. Ook is ze er erg trots op dat ze alles zelf heeft gedaan. Ondanks een klein budget heeft ze door middel van nachten werken aan haar plannen, website, logo etc. toch een mooie, stabiele onderneming staan.

Daarnaast is ze er enorm trots op dat ze nu de volgende stap aan het zetten is en een overkoepelende organisatie aan het opstarten is. “Al mijn dromen komen uit!”

Toekomstplannen

Jolanda zit niet stil en is al druk bezig met haar plannen voor de toekomst. Ze volgt op dit moment de opleiding ‘Mediation’ en wil mediation en coaching gaan aanbieden. Ook is ze al begonnen met buurtbemiddeling en heeft ze daar nu al een aantal klanten mee geworven. Zo wil ze een hele nieuwe overkoepelende organisatie genaamd V.M.C. Solutions (Voets Mediation & Coaching) opstarten. Budgetbegeleiding Brabant zal hier een onderdeel van zijn, samen met haar plannen voor ‘Bedrijfscoach – echtscheidingsspecialist en mediator’. “Ik wil mijn klanten volledig kunnen bedienen. Zo kan ik bijvoorbeeld als mediator een echtscheiding afronden, maar ook daarna als budgetcoach nog ondersteuning aanbieden.” Hier komen ook weer de nodige (financiële) uitdagingen bij kijken. Wanneer ze straks als geregistreerd mediator aan de slag kan, zal ze ook intrek moeten gaan nemen in een kantoor. De grote uitdaging zal dan ook zijn om een goed, financieel haalbaar kantoor te vinden, zonder daarbij schulden op te bouwen. Gelukkig heeft ze bewezen met beperkte financiële middelen veel te kunnen bereiken, dus deze uitdaging gaat ze dan ook met vertrouwen tegemoet.

Samenwerking met Solvid Ondernemen

Bij Solvid Ondernemen heeft Jolanda persoonlijk adviseur Inge Jansen toegewezen gekregen. De samenwerking met Inge bevalt haar uitstekend. “Als je 80-100% bent afgekeurd heb je weinig inkomsten en het volgen van een opleiding is dan niet te betalen. Mede dankzij de hulp van Inge heb ik het voor elkaar gekregen om via UWV de opleiding vergoed te krijgen. Samen hebben we een financieel plan gemaakt en ze heeft ook goed geholpen met het ondernemingsplan.”

“Daarnaast krijg je vanuit Solvid Ondernemen veel opdrachten en vragen. Dat was een flinke kluif, maar ik heb er uiteindelijk ook heel veel aan gehad. De gesprekken met Inge zijn altijd heel motiverend en ze belt en appt me nog steeds regelmatig. Ik kan iedereen Solvid Ondernemen dan ook van harte aanbevelen!”

Boodschap aan mensen in een uitkeringssituatie

Ik kan het iedereen aanraden om te starten als ondernemer, maar je moet wel een ondernemend type zijn. Er komt veel druk op je te liggen, dus je moet wel in de spiegel kijken om te zien of je het aankan en ook echt wil. Uiteindelijk zal je het grotendeels toch allemaal zelf moeten doen. Als je niet bereid bent er vol voor te gaan, moet je het niet doen, want dan ga je schulden opbouwen. Ben je echter wel ondernemend ingesteld, moet je het zeker doen!

Waar is jouw onderneming te vinden?

Budgetbegeleiding Brabant heeft een website en is actief op Facebook, Instagram en Linkedin.

https://www.budgetbegeleidingbrabant.nl/

https://www.facebook.com/www.budgetbegeleidingbrabant.nl

https://www.instagram.com/budgetbegeleidingbrabant/

https://www.linkedin.com/company/budgetbegeleiding-brabant/