Low Budget Marketing
22 juli 2019

Low Budget Marketing: bereik maximale resultaten met minimale kosten. Marketing hoeft niet per se bakken met geld te kosten. Sterker nog: de meest effectieve marketingcampagnes kosten vaak het minste geld. Welke low budget marketing acties kun je dan gebruiken?

1. Creëer unieke content.

Het creëren van content is een uitgelezen mogelijkheid om je expertise te tonen. Bedenk je welke vragen leven bij je klanten en probeer deze alvast deels te beantwoorden. Wees niet bang dat het weggeven van informatie je klanten zal kosten. Het geven van nuttige informatie zorgt er voor dat je sneller gevonden wordt, dat potentiële klanten kennis kunnen nemen van jouw expertise en goede content wordt ook nog eens snel gedeeld waardoor je bereik enorm toe neemt.

2. Zoek plaatsen met veel potentiële klanten op

Het kan veel geld kosten om een bestand op te bouwen met potentiële klanten. Maar bedenk je dat op sommige plaatsen online al communities bestaan die grotendeels jouw doelgroep bevatten. Dat kan zijn op social media zoals linked-in, facebook of instagram. Maar ook op fora, of websites van brancheorgansaties. Je kunt bijvoorbeeld bij de laatste aanbieden om één keer in de maand een gastcolumn te schrijven over jouw praktijkervaringen. Zo kom je snel in beeld bij de juiste doelgroep.

3. Werk samen met ketenpartners

Samenwerking met ketenpartners (zoals leveranciers en afnemers) kan een goede vorm van low-budget marketing zijn. Zo kan een weddingplanner werken met een vaste cateraar, die op zijn beurt weer de weddingplanner kan aanbevelen bij zijn klanten. Via deze low budget marketing actie profiteer je van elkaars klantenbestand.

4. Guerilla Marketing.

Guerilla marketing is marketing die onorthodox is, niet veel investering vergt, maar wel erg opvalt. Vaak vind je guerillamarketing op plaatsen waar je het niet verwacht waardoor het extra opvalt. Let er wel op dat guerillamarketing niet overal op prijs wordt gesteld en dus ook snel verwijderd kan worden. Een goed voorbeeld van guerillamarketing is op onderstaande afbeelding te zien, waarbij Axe door het toevoegen van een simpele sticker aan een standaard vluchtroute bordje een grappige twist geeft.

5. Creëer ambassadeurs

Misschien wel de meest effectieve vorm van low budget marketing is het creëren van ambassadeurs. Dit betekent dat jouw huidige klanten maar ook andere mensen uit je netwerk jouw diensten en of producten aanbevelen bij anderen. Een advies van iemand die er uiteindelijk geen geldelijk gewin bij heeft zul je veel sneller opvolgen. Met andere woorden: de overtuigingskracht van een ander is veel sterker dan als de ondernemer zelf zegt hoe goed hij of zij is. Over het creëren van ambassadeurs zijn boeken vol geschreven en er zijn veel verschillende methodes om dit te bereiken, maar uiteindelijk draait het allemaal om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

In dit artikel deelden we vijf vormen van low budget marketing. Je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Ook bij marketing geldt: iedere ondernemer en iedere onderneming is uniek. Je moet doen wat bij jou en je doelgroep past. Wil je meer tips en tricks over marketing met een laag budget, vul dan ons contactformulier in dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl