Ondernemingsplan laten maken
23 juli 2019

Je hebt een ondernemingsplan nodig maar weet niet zo goed waar te beginnen. Wellicht wilt u een financiering aanvragen, of gewoon goed voorbereid van start gaan. Een ondernemingsplan maken is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn zoveel verschillende formats beschikbaar en wat is het precies dat een goed bedrijfsplan maakt. In dit blog geven we vijf redenen waarom het verstandig is om het schrijven van het ondernemingsplan uit te besteden. Een ondernemingsplan laten maken heeft de volgende voordelen:

1. Je profiteert van externe expertise

Je schrijft waarschijnlijk voor het eerst een ondernemingsplan. Dan is het niet zo verwonderlijk dat je niet precies weet wat daar allemaal in moet komen te staan. Een adviseur stelt met zijn ervaring precies de goede vragen waardoor de relevante informatie boven tafel komt. Zo weet je zeker dat alle belangrijke facetten van het bedrijf opgenomen worden.

2. Duidelijke richting

Onze adviseur helpt je tevens met het richting geven aan jouw bedrijfsidee. Vaak is dat bij een ondernemer nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Natuurlijk staat voorop dat jouw ideeën tot hun recht komen maar mocht je nog ergens over twijfelen dan helpt de adviseur je om scherp te stellen.

3. Tijdswinst

Een ondernemingsplan laten maken leidt tot tijdswinst. De adviseur heeft het antwoord op veel van jouw vragen waardoor je niet avonden lang het internet aan het afstruinen bent op zoek naar informatie. Je hoeft ook niet na een vermoeiende werkdag nog achter de computer te kruipen. Wij hebben bedrijfsplanspecialisten voor je klaarstaan die er direct mee aan de slag gaan.

4. Onafhankelijke blik

Als ondernemer heb je grootse plannen. Dat moedigen we alleen maar aan. Toch is het nuttig om ook eens aan het worst case scenario te denken. De adviseur van Solvid Ondernemen berekent de taakstellende omzet onder verschillende scenario’s zodat meteen duidelijk is wat het ondernemerschap je op kan leveren.

5. Grotere kans op financiering

Door de punten hierboven te combineren leveren wij een scherp plan met realistische prognoses op binnen korte termijn. Hierdoor kan de financieringsaanvraag sneller in gang worden gezet. Je komt op deze manier goed voor de dag bij de financier en het ondernemingsplan sluit qua taalgebruik en inhoud aan bij de eisen van de investerende partij.

Wil je ook een ondernemingsplan laten maken, neem dan eens contact met ons op. Wij beginnen altijd met een vrijblijvend en dus kosteloos gesprek om te kijken hoe we je het beste gaan ondersteunen.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl