Ondernemingsplan

Wist je dat 70% van de faillissementen veroorzaakt wordt door een slechte voorbereidingsperiode? Een goed begin is het halve werk…

Het schrijven van een ondernemingsplan

Jouw succesvolle carrière als ondernemer begint met het schrijven van een duidelijk ondernemingsplan waarin alle facetten van je onderneming staan beschreven. Dit plan is een belangrijke voorbereiding om goed van start te gaan. Bovendien geeft het je inzicht of je plannen haalbaar zijn en of er markt is voor je product of dienst. Het schrijven van een ondernemingsplan is een kunst en vergt aandacht. Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo’n schrijver bent en moeite hebt met het schrijven van een ondernemingsplan. Wij begeleiden jou bij het schrijven van een goed ondernemingsplan, zodat indien nodig, ook de kans op een financiering toeneemt.

De bedrijfsplannen die wij als Solvid Ondernemen leveren, bestaan hoofdzakelijk uit een interne en externe analyse. Daarnaast brengen we met een ondernemersscan competenties van jou in kaart die belangrijk zijn voor een ondernemer. Ook wordt er gekeken naar jouw manier van denken. De ondernemersscan is er dus voor bedoeld om meer te weten te komen over jou als ondernemer.

In de interne analyse wordt er onder andere gekeken naar je onderneming en de producten en/of diensten. Er wordt onder andere duidelijk geformuleerd wat je doelen zijn, wie tot je doelgroep behoren, welke producten en diensten je gaat aanbieden, en tegen welke prijs jij jouw producten/diensten gaat verkopen. Je netwerk wordt in kaart gebracht, zodat je duidelijk voor ogen hebt welke mensen jou en je onderneming kunnen helpen, op welke manier dan ook. Daarnaast wordt er besproken hoe jij je onderneming kunt promoten, zodat je je naamsbekendheid kunt vergroten en daadwerkelijk klanten kunt werven.

De relevante omgeving van je onderneming wordt onder de loep genomen in de externe analyse. Dit doen we aan de hand van een aantal modellen. Waar liggen kansen voor jouw onderneming en wat zijn de bedreigingen om rekening mee te houden? Het is prima om te focussen op jezelf, maar je moet continu blijven observeren, analyseren en anticiperen op wat er om je heen gebeurt.

Daarnaast vinden wij als Solvid Ondernemen het onderscheidend vermogen van een onderneming erg belangrijk. Het onderscheidend vermogen van een onderneming is van belang, omdat het aangeeft waarom mensen voor jouw bedrijf moeten kiezen in plaats van een concurrent. Er zijn veel meer gebieden dan prijs en kwaliteit, waarop een onderneming zich kan onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Tot slot wordt in de bedrijfsplannen van Solvid Ondernemen de balans opgemaakt middels een SWOT-analyse, zo heb je een relevant totaal overzicht met relevante factoren voor jouw onderneming.

Meer informatie

 

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? 

Ondernemen

Wij begeleiden jaarlijks zo’n 400 startende en gevestigde ondernemers in het ondernemerschap. We coachen ondernemers op alle facetten van het ondernemenschap. Het starten van een onderneming gaat namelijk veel verder dan alleen een mooi financieel plaatje.

Begeleiding start

Leuk, het enthousiasme en de gedrevenheid die als ondernemer hebt. Een eigen bedrijf starten, een lang gekoesterde droom. Maar hoe word ik een succesvolle ondernemer? Waar moet ik allemaal aan denken? En wat moet ik juist niet doen?

Ondernemingsplan

Jouw succesvolle carrière als ondernemer begint met het schrijven van een duidelijk ondernemersplan waarin alle facetten van je onderneming staan beschreven. Dit plan is een belangrijke voorbereiding om goed van start te gaan.

Marketing plan

Marketing klinkt voor sommige mensen misschien als een ver van je bed show, maar wij zullen je laten zien dat dit niet het geval is. Marketing is namelijk voor iedere onderneming een middel om meer klanten te werven, ongeacht omvang van de onderneming.

Ondernemerstest

Test jouw ondernemersvaardigheden met de gratis online ondernemersscan. In ongeveer een kwartier tijd vul je 111 vragen in. Denk niet te lang over de vragen na, maar ga voor je eerste ingeving. Er is geen goed of fout, het helpt jouw zelfinzicht te vergroten.

Outplacement

Denk je eraan om vanuit een reorganisatie een eigen bedrijf te starten? Wij helpen jou met het onderzoeken van mogelijkheden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Neem contact met ons op

Na het invullen van ons contactformulier nemen wij binnen één werkdag contact met je op.Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl