Ondersteuning van Solvid Ondernemen bij het starten van een eigen bedrijf

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Wat leuk, het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de meeste ondernemers bij ons binnenkomen. Een eigen bedrijf starten, voor velen een droom. Hoe wordt je nu een succesvolle ondernemer? Waar moet je allemaal aan denken? En wat moet je juist niet doen? Allemaal vragen die spelen op het moment dat een klant hier voor het eerst binnenkomt. Vaak hebben ze al veel nagedacht over hun eigen bedrijfsidee, maar blijkt het uitwerken op papier toch wat lastiger. En komt de terechte vraag: Is mijn bedrijfsidee wel levensvatbaar? En hoeveel inkomen kan ik hieruit gaan halen?

De opstartfase van een eigen bedrijf

Bij aanvang gaan we samen met de klant het bedrijfsidee uitwerken en uitzoeken hoe we een succesvolle start kunnen realiseren van het eigen bedrijf. We starten met een bedrijfsplan, financieel plan en ondernemerstest. Samen met de klant bespreken we alle aspecten van het ondernemerschap. Van prijsbepaling tot klantenwerving en van administratie tot en met de website, alle onderdelen komen aan bod. Iedere keer weer gericht op de ondernemer met zijn bedrijfsidee. Geen enkel plan is hetzelfde, ook al begeleiden wij ruim 350 ondernemers per jaar. Wij zetten de ondernemer in zijn kracht. We kijken ook naar de sterke en minder sterke punten van de ondernemer zelf die naar voren komen uit de ondernemerstest.

Op basis van deze ondernemerstest en gesprekken met een ondernemer uit Tilburg kwam bijvoorbeeld naar voren dat hij risicomijdend was. Lastig als ondernemer, dan moet je wel verantwoorde risico’s durven te nemen. Door de ondernemer inzichten te geven over gevolgen van bepaalde beslissingen stellen wij hem in staat de juiste beslissingen te nemen met weinig risico. En zodoende winsten te behalen die gemaximaliseerd worden! Zo wordt een eigen bedrijf starten ineens een stuk minder spannend.

De kracht van de begeleiding bij een eigen bedrijf starten

We kijken heel gericht naar wat jij nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan als ondernemer. In veel gevallen is dat de begeleiding bij het vinden van klanten. Zo maken we samen met de ondernemer een klantreis, waarbij we nadenken welke stappen de klant binnen de onderneming maakt en hoe je bij iedere stap waarde kunt toevoegen. Dit doen we zodat alle klanten echte ambassadeurs worden, oftewel gratis verkoopmedewerkers. Tevens leren we ondernemers hun eigen netwerk inzetten om zo de eerste klanten binnen te halen.

Een ander voorbeeld is dat we kijken wat je als ondernemer gratis weg kunt geven zodat je leads genereert. Mensen die interesse hebben in jouw weggever zijn ook potentieel geïnteresseerd in jouw betaalde diensten. Zo hebben we laatst een klant begeleidt bij een “weggever”. Een gratis consult op het gebied van afvallen. 34 gratis consulten hebben 25 betalende klanten opgeleverd. Super natuurlijk.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Ervaar ons gewoon en benader ons voor een gratis adviesgesprek. Dan helpen we jou al meteen op weg! Zelfstandig ondernemerschap, een droom die nu helemaal niet meer zo ver weg is…