Outplacement

Denk je eraan om vanuit een reorganisatie een eigen bedrijf te starten?

Wij helpen jou met het onderzoeken van de mogelijkheden.

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met een reorganisatie op de werkvloer. Bij outplacement worden met ontslag bedreigde werknemers geadviseerd en begeleid bij het vinden van een nieuwe betrekking of bij het opstarten van een activiteit als zelfstandige. Vaak betekent dit dat het bedrijf met minder mensen verder gaat wat leidt tot gedwongen, maar ook vrijwillig vertrek. Typisch een moment waarop je gaat nadenken over de rest van je carrière. Voor veel mensen ook een moment om alsnog die ene droom na te jagen: het starten van een eigen bedrijf en datgene doen wat je echt leuk vindt. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Wie zijn bijvoorbeeld je klanten en hoe bereik je ze? En hoe maak je een ondernemingsplan? Op zo’n moment komen er veel vragen op je af. Wij helpen jou met het beantwoorden van deze vragen. 

Hoe ziet het traject eruit?

In het eerste gesprek beoordelen we globaal jouw plannen, maar nog belangrijker jouw motivatie. Voor ons is het belangrijkste facet van een onderneming de ondernemer. Samen stellen we het bedrijfsplan en financieel plan op. Jouw input is daarbij belangrijk en aangevuld met onze kennis, expertise en feedback stellen wij deze plannen voor jou op. We gaan kijken naar jouw taakstellende omzet en hoe deze te behalen. We schenken extra aandacht aan de marketing waarbij we zeer uitgebreid ingaan op het vinden van nieuwe klanten. We gebruiken hierbij onze zelf ontwikkelde SOM-methode, een unieke methodiek die je zeker aan klanten helpt. Zodra de plannen afgerond zijn, bespreken we samen met jou de haalbaarheid van de opgestelde plannen. Dit is essentieel voor je onderneming. Daarnaast besteden we veel aandacht aan praktische zaken, zoals administratie, belastingen en verzekeringen.

Gratis ondernemerstraject

Vanuit instanties zijn er diverse mogelijkheden om het traject vergoed te krijgen. Wij helpen jou bij de aanvraag hiervan. Wil je gratis en vrijblijvend kennis met ons maken? Ben je benieuwd wat wij gaan doen om jouw onderneming of ondernemingsidee succesvol te maken? Dat leggen we graag persoonlijk uit als je contact met ons opneemt. Je kunt daarvoor tijdens kantooruren bellen met 013-7115143 of het contactformulier invullen. Dan nemen wij binnen één werkdag contact met je op. 

Ben je 45+ en denk je eraan om een onderneming te starten?

De overheid heeft hiervoor “Het Ontwikkeladvies” opgericht, een tijdelijke subsidie regeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als onderdeel van het Actieplan Perspectief voor vijfenveertigplussers. Het doel is om mensen te stimuleren om de regie over hun loopbaan in eigen handen te nemen. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van het huidige werk, de eigen competenties en de toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Solvid Ondernemen kan werkende vijfenveertigplussers een ontwikkeladvies geven en daarvoor een subsidiebedrag van € 600,- aanvragen. Voorwaarde is wel dat de persoon gemiddeld minimaal 12 uur per week werkzaam is.

‘Werkenden die na een lange loopbaan hun baan verliezen, hebben soms een achterstand op het gebied van scholing. Dat maakt het vinden van nieuw werk lastiger. Door eerder in je carrière na te denken over de toekomst van jouw vakgebied of functie, kun je dat helpen voorkomen.’ 

 

Enkele van onze opdrachtgevers

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Meer informatie

 

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? 

Over ons

Solvid Ondernemen, hét adviesbureau dat jou helpt bij het realiseren van jouw ondernemersdromen. 

Medewerkers

Onze adviseurs hebben jarenlange praktijkervaring met het ondernemerschap. Door maatwerk te bieden, kijken zij precies waar jij onze hulp op dat moment het beste kunt gebruiken. 

Werkwijze

Van de kapper op de hoek tot het klus bedrijf verderop. Onze missie is om zoveel mogelijk ondernemers te laten slagen in het waarmaken van hun dromen. 

 

Begeleiding groei

Wil jij jouw organisatie laten groeien?
Wij helpen graag jouw ondernemerschap met de volgende stap.

 

Van uitkering naar onderneming

Heb je een uitkering en de droom om een onderneming te starten? Je staat er niet alleen voor, wij helpen je hierbij.

 

Outplacement

Denk je eraan om vanuit een reorganisatie een eigen bedrijf te starten? Wij helpen jou met het onderzoeken van mogelijkheden.

 

Neem contact met ons op

Na het invullen van ons contactformulier nemen wij binnen één werkdag contact met je op.Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl