Referenties

Joshua Giovanni, Mister Motel

Sinds een paar maanden krijg ik ondersteuning van Renzo Pereira bij mijn onderneming. Hierbij wordt er echt persoonlijk gekeken wat voor mij waardevolle stappen zijn om te kunnen groeien.

Denk hierbij aan het juist inzetten en verbreden van mijn netwerk, kernwaardes vast te stellen en mezelf goed in de markt te plaatsen. Daar waar het mij eerst meer om de passie binnen mijn onderneming ging (ik ben een fotograaf), zie ik nu meer zakelijke kansen dankzij Renzo. Zo durf ik mij nu beter in de markt te zetten en daadwerkelijk de onderneming aan te gaan, waar ik eerder meer een afwachtende houding had door onzekerheden in mijn aanpak.

Ik ben dan ook zeer tevreden over de methode waarmee Solvid Ondernemen te werk gaat, persoonlijk en doelgericht.

Smbat Martirosyan van INM Company

Om de overname van onze wassalon te realiseren hadden wij behoefte aan een bedrijfsfinanciering. Onverhoopt besloot onze eigenlijke financier zich op het laatste moment terug te trekken, waardoor we op zoek moesten naar een alternatief. Via hun website kwamen wij in contact met Solvid Ondernemen en na een prettig intakegesprek besloten wij de financieringsaanvraag bij hen onder te brengen. Op basis van verschillende prettige gesprekken met één van hun consultants is een bedrijfs- en financieel plan opgesteld. Ondanks het ontbreken van cijfers van de overgenomen zaak werd alles op de juiste manier onderbouwd, waardoor de kredietinstelling toch een positief advies kon uitbrengen. Zonder de hulp van Solvid Ondernemen hadden we dit niet voor elkaar gekregen!

Joyce Veldsink van Chi Kung & Coaching

Nadat ik aantal jaren niet gewerkt had als gevolg van een stevige burnout, koos ik Pedro van Helden uit om mij te begeleiden op weg naar het zelfstandig ondernemerschap. De eerste keer dat ik bij hem kwam, zat ik nog in de laatste fase van de burnout en voelde ik me vreselijk angstig en klein. In tegenstelling tot alle andere reïntegratiecoaches die ik gesproken had, zag Pedro mij niet als iemand die gefixed moest worden, maar als een getalenteerd ondernemer in de dop. Na een gesprek met Pedro ging ik elke keer glimmend en gemotiveerd de deur uit, omdat hij ook mij kon laten zien welke talenten hij in mij zag. En tegelijkertijd had hij geduld en respect voor de angsten en fysieke beperkingen waar ik nog mee leefde.

Pedro ziet razendsnel wat ik nodig heb en biedt dat met helderheid, humor en de benodigde herhaling aan. Hij en zijn collega’s zijn altijd bereikbaar en erg servicegericht, zelfs nadat mijn officiële traject via het UWV afgelopen was.

Toen ik anderhalf jaar geleden startte, bakte ik biologische koekjes. Inmiddels geef ik bijna dagelijks bij prachtige bedrijven workshops over ontspanning en zelfsturing op de werkvloer vanuit het perspectief van de Chinese bewegingsfilosofie Chi Kung. Daarnaast coach ik werknemers individueel en bied ik Chi Kung & Coaching retraites aan, waarin ik mensen op hun pad zet. Ik ben trots op mezelf en dankbaar voor Pedro.’

Jacco van Elteren van De Hollandse Pot En zo…

Ik wil Solvid Ondernemen van harte danken met de hulp voor het aanvragen van de financiering. Door jullie bedrijfsplan, zeer mooi en duidelijk geschreven, kan ik nu de Hollandse Pot in de praktijk gaan brengen. Als er vragen waren werd het uitgelegd. Heldere hulp, en altijd bereikbaar, ook op korte termijn. Nogmaals dank voor de hulp.

Leon Welters van Leon Welters Transport

Na lange tijd tevergeefs langs diverse banken en financieringsinstanties te zijn gegaan en veel tijd en energie te hebben geïnvesteerd om uiteindelijk toch op niks uit te komen, is het Solvid Ondernemen wel gelukt om een financiering voor mij voor elkaar te krijgen, waardoor ik met mijn bedrijf verder kon. Zonder Solvid Ondernemen zou mij dit nooit gelukt zijn en ik ben Solvid Ondernemen, en met name: Jochem Vos en Tobias v/d Lest, dan ook zeer dankbaar dat zij dit voor mij hebben klaargekregen.

Boreft B.V.

Via het internet ben ik in contact gekomen met Solvid Ondernemen. Ik was op zoek naar een financiering waarvan ik meteen wist dat dit via reguliere manieren zeer lastig zou zijn om rond te krijgen. Desalniettemin is het Solvid Ondernemen gelukt een financiering voor mij te regelen. Hierdoor ben ik echt geholpen en kan ik weer verder. Solvid, bedankt!

Lotte Knoppert

Als net afgestudeerde 20-jarige had ik de droom om een eigen lunchroom te beginnen. Voor het aanvragen van een financiering was het van belang om een concreet, duidelijk en overzichtelijk ondernemings- en financieel plan te schrijven. Zonder ervaring viel dit behoorlijk tegen dus besloot ik te zoeken naar iemand die mij hierin kon ondersteunen. Al gauw kwam ik bij Solvid Ondernemen terecht. Met hulp van hen konden de plannen verstuurd worden binnen 10 dagen na het kennismaken.

Zonder Solvid Ondernemen had ik mijn droom nooit zo snel kunnen beginnen. Inmiddels is mijn lunchroom bijna 3 maanden geopend en dat allemaal dankzij Solvid Ondernemen. Bij Solvid hadden ze direct al vertrouwen in mij en in mijn droom. Ze hebben snel gehandeld om mij zo goed mogelijk te ondersteunen waar nodig was. Een betrouwbaar en deskundig bedrijf waar ik veel van heb kunnen leren.

Solvid en Pieter in het speciaal , bedankt!!

Pauline Mulder van Pauli4Men:

Solvid Ondernemen: super professioneel

Dankzij Solvid Ondernemen heb ik met mijn bedrijf Pauli4Men de investering rond gekregen. Allereerst hebben zij een professioneel ondernemingsplan in samenspraak met mij gemaakt. Daarna waren zij aanwezig bij het gesprek met de bank en samen hebben we de bank kunnen overtuigen om in Pauli4Men te investeren. Ik kan nu verder met mijn onderneming.

Rene Volmer van B.E.C. Bouwadvies

In het begin van het jaar 2009 kreeg ik contact met Solvid Ondernemen naar aanleiding van mijn werkloosheid en mijn interesse voor zelfstandig ondernemerschap. Het was een zware periode om je gedachten op een ander spoor te zetten zoals het schrijven van een ondernemersplan, maar met de ondersteuning van Solvid Ondernemen is het ondernemersplan toch tot stand gekomen.
In deze periode van het schijven van mijn ondernemersplan zijn er vele gesprekken geweest met Solvid Ondernemen en heb ik vele cursussen mogen volgen, die gratis aangeboden werden en een goede ondersteuning waren om ondernemend te gaan denken en de juiste doelgroepen in kaart te brengen om van mijn ideeën van zelfstandig ondernemerschap een succes te kunnen maken.

Inmiddels is mijn onderneming tot stand gekomen, B.E.C Bouwadvies en is er een website online, www.becbouwadvies.nl, en moet ik concluderen dat de ondersteuning van Solvid Ondernemen de juiste is geweest. Door de inzet en het vertrouwen van Solvid Ondernemen bv in mijn ondernemersplan, is B.E.C Bouwadvies tot stand gekomen.

Willem Driessen en Heinze Baars van Goudgrijs

Na het zelf schrijven van een ondernemingsplan om onze droom, een bemiddelingsbureau voor 55 plussers op te zetten, uit te laten komen liepen wij vast op het financiële gedeelte. Via internet zijn we op het spoor gekomen van Solvid (destijds nog gevestigd in Diessen). Na het eerste contact met Solvid Ondernemen wisten we dat we een goede partner hadden gevonden. Ondanks dat Solvid nog geen jarenlange ervaring had met uitzendbureaus wist Solvid Ondernemen ons van gedegen advies te voorzien om samen tot een goed onderbouwd financieel plan te komen.

Van A tot Z heeft Solvid Ondernemen ons hierin begeleid, dat wist onze coach op een prettige manier te doen door een combinatie van professionaliteit en ongedwongenheid. Het totale plan heeft er toe geleid dat wij twee concrete aanbiedingen hebben ontvangen voor een financiering!

Peter Specken van Cicks

Solvid Ondernemen heeft mij goed geholpen bij het opstellen van het ondernemingsplan met het daarbij behorende financiële plan. Ik wilde mijn onderneming uitbreiden en daar had ik een financiering voor nodig. Het was mij nooit alleen gelukt deze financiering voor elkaar te krijgen. Wat banken tegenwoordig allemaal nodig hebben voor een stukje financiering is meer dan ik verwacht had.

Al meer dan vijftien jaar begeleidt Solvid Ondernemen (startende) ondernemers in het hele traject naar een succesvolle onderneming. Van jouw idee, tot een solide onderbouwing op papier, tot de aanvraag van de financiering en de verwezenlijking van jouw droom. 

Contact

 

Solvid Ondernemen B.V. 

Ringbaan Oost 116b

5013 CD Tilburg

+31 (0)13 711 51 43

info@solvidondernemen.nl