5 redenen om het schrijven van een ondernemingsplan uit te besteden

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Je hebt een ondernemingsplan nodig maar weet niet zo goed waar te beginnen. Wellicht wil je een financiering aanvragen, of gewoon goed voorbereid van start gaan. Een ondernemingsplan maken is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo zijn er veel verschillende formats beschikbaar en is het voor velen niet duidelijk wat een bedrijfsplan goed maakt. In dit blog geven we vijf redenen waarom het verstandig is om het schrijven van het ondernemingsplan uit te besteden. Een ondernemingsplan laten maken heeft de volgende voordelen:

1. Je profiteert van externe expertise

Je schrijft waarschijnlijk voor het eerst een ondernemingsplan. Dan is het niet zo verwonderlijk dat je niet precies weet wat daar allemaal in moet komen te staan. Een adviseur stelt met zijn ervaring precies de goede vragen waardoor de relevante informatie boven tafel komt. Zo weet je zeker dat alle belangrijke facetten van het bedrijf opgenomen worden.

2. Duidelijke richting

Onze adviseur helpt je tevens met het richting geven aan jouw bedrijfsidee. Vaak is dat bij een ondernemer nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Natuurlijk staat voorop dat jouw ideeën tot hun recht komen maar mocht je nog ergens over twijfelen dan helpt de adviseur je om scherp te stellen.

3. Tijdswinst

Een ondernemingsplan laten maken leidt tot tijdswinst. De adviseur heeft het antwoord op veel van jouw vragen waardoor je niet avonden lang het internet aan het afstruinen bent op zoek naar informatie. Je hoeft ook niet na een vermoeiende werkdag nog achter de computer te kruipen. Wij hebben bedrijfsplanspecialisten voor je klaarstaan die er direct mee aan de slag gaan.

4. Onafhankelijke blik

Als ondernemer heb je grootse plannen. Dat moedigen we alleen maar aan. Toch is het nuttig om ook eens aan het worst case scenario te denken. De adviseur van Solvid Ondernemen berekent de taakstellende omzet onder verschillende scenario’s zodat meteen duidelijk is wat het ondernemerschap je op kan leveren.

5. Grotere kans op financiering

Door de punten hierboven te combineren leveren wij binnen korte termijn een scherp plan met realistische prognoses op. Hierdoor kan de financieringsaanvraag sneller in gang worden gezet. Je komt op deze manier goed voor de dag bij de financier en het ondernemingsplan sluit qua taalgebruik en inhoud aan bij de eisen van de investerende partij.

Wil je ook een ondernemingsplan laten maken, neem dan eens contact met ons op. Wij beginnen altijd met een vrijblijvend en dus kosteloos gesprek om te kijken hoe we je het beste kunnen ondersteunen.